14 Aralık 2009 Pazartesi

Seyir zevki yüksek olup, başarı sağlayamayan takımlar üzerine;

Nba tarihinde sürekli seyir zevki yüksek olan takımlar olmuştur, smaç takımları, pas takımları, blok takımları, fast break takımları vs… Bu tarz takımlar genelde hep sahip oldukları yetenekli bir oyuncunun yapısına göre şekillenmiş ve tek oyuncunun oyunu üzerinden oynamışlardır. Lakin son zamanlarda (Belki de yetenekli oyuncuların nadir yetişmesinden dolayı) bazı takımlar kadrolarını gençleştirip, oyuna enerji getirip seyir zevkini arttırdı ve bu şekilde seyirci çekti.
Örneğin son yıllarda, Nba’deki ‘’Avrupalılaşma’’ hareketi sürerken, Atlanta, Portland, Memphis ve hatta Denver bu gençleşme akımına dâhil olan takımlardır. Maalesef bu seyir zevki yüksek takımların yegâne eksikleri, onların başarı sağlamalarına engel olmakta ve bu eksik, zor anlarda top kullanmayı bilen, tecrübe sahibi ya da yetenekli bir yıldız... Denver son iki yıldır tecrübeli oyuncular transfer ederek bu soruna bir çözüm bulmaya çalıştı ve Billups’la birlikte biraz çözmüş oldu bu sorunu ama bahsi geçen diğer takımlarda halen devam etmekte. Nba’in hızlı, pota altına yüklenerek oynanılan oyununu seven birisi olarak, bencil bir tavırla tüm ligdeki akımın bu yönde gitmesini tercih ederim.
Peki, durum böyleyken ne yapsak da bu takımları ve dolayısıyla akımı başarıya ulaştırsak? Mesela emekliliği yaklaşan tecrübeli oyuncular para veya eski takım romantizmine kapılmayıp bu takımlarda bir iki sene geçirerek, oyunu olgunlaştırsalar. Mesela, Jason Kidd neden Atlanta ya da Memphis’te oynamak yerine Dallas’ta oynamakta? Sonuç olarak tez vakitte bu takımlara uygun yıldızların transferlerini bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder